27 sept 2011

Cursos d'anglés amb professorat voluntari britànic

Els cursos que coordina CREAMA han començat avui amb 75 alumnes inscrits.
Les regidories de Foment Econòmic i la d'Atenció al Resident Estranger de l'Ajuntament de Xàbia han unit esforços per a mantenir els cursos d'anglès per a aturats malgrat les retallades pressupostàries. Aquest matí s'ha signat un conveni de col•laboració entre l'Ajuntament i el Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (CREAMA) pel qual el Consistori ofereix a l'organisme dinamitzador de les polítiques d'ocupació un grup de 14 professors natius que, voluntàriament, s'encarregaran d'impartir cursos d'anglès en diferents nivells als 75 alumnes que s'han inscrit. El CREAMA s'encarrega d'aportar el material i de les tasques de coordinació entre l’alumnat i els formadors.
Com ha explicat el regidor encarregat de les relacions amb els residents, Oscar Antón, es tracta d'un programa pioner en el qual l'Ajuntament aprofita el potencial que suposa tenir a residents de totes les nacionalitats. Els professors són en la seua majoria britànics nadius que s'han posat a la disposició del projecte de forma gratuïta i l'única retribució de la qual serà “l'experiència gratificant de poder ajudar a persones que ara no tenen ocupació”, ha indicat Antón.
Ha sigut el personal de l'oficina d'Atenció al Resident qui s'ha encarregat de cercar als formadors entre els seus coneguts i amb anuncis en la premsa britànica. Als molts que es van presentar disposats a ajudar se'ls ha fet una prova per a certificar que tenen unes nocions mínimes d'espanyol per a comunicar-se amb l'alumnat i se'ls ha facilitat una programació per a les seues classes, que abasten nivell bàsic, mitjà i avançat.
El regidor ha qualificat la iniciativa com un exemple d'integració i de col•laboració dels estrangers amb els seus conveïns i ha mostrat el seu desig que l'experiència siga enriquidora en ambdues adreces. Una idea en la qual ha coincidit l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, qui ha expressat a l'alumnat el seu interès en què aquesta formació els servisca per a entrar en el mercat laboral.
Per la seua banda, el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha agraït la col•laboració dels voluntaris i incidit en la importància de la formació en anglès, tant per a trobar treball com per desenvolupament personal.
Finalment, la gerent del CREAMA, Lola Orihuel, ha explicat que el CREAMA emetrà un certificat de l'acció formativa als assistents del curs amb el nombre d'hores lectives, encara que ha considerat que “l'important és que aquesta capacitació augmente la seua empleabilidad”.
Orihuel ha agraït a totes les persones que s'han oferit a col•laborar amb l'Administració perquè uns altres “estiguen millor preparats per a afrontar el futur”, un futur en el qual “l'anglès és el gran repte”.
El curs ha començat avui i té una durada de 60 hores. El conveni entre el Consistori i el CREAMA romandrà en vigor en funció de la demanda i de la disponibilitat dels formadors. Depenent dels resultats, s'estudiarà si exportar la fórmula a altres idiomes.

No hay comentarios: