13 mar 2012

PERSPECTIVES DE FUTUR DE L'AGRICULTURA A XÀBIA


Des de el CREAMA de Xàbia estem desenrotllant un Projecte ideat per la Regidoria de Agricultura del M.I. Ajuntament de Xàbia per la diversificació i el foment de noves activitats econòmiques i la revitalització de les activitats tradicionals, consistent en revaloritzar un jaciment de treball i riquesa que hui en dia es troba infrautilitzat , com es l’horta tradicional de Xàbia.

Volem posar en cultiu terres que tradicionalment s’havien dedicat a horta i que en la actualitat es troben abandonades degut a diversos motius, ja siga per la dificultat i la carestia de l’aigua de reg o per que els cultius que es feien han perdut valor comercial.

Per tal de donar valor a estos productes, l’Ajuntament posarà a disposició dels llauradors una parada del Mercat Municipal, crearà una marca de qualitat i donarà suport a distintes iniciatives de comercialització que es puguen necessitar pera la comercialització dels productes agrícoles produïts al Terme de Xàbia.

El CREAMA de Xàbia posarà en contacte als propietaris de terres improductives amb les persones que estiguen interessades en cultivar-les i els proporcionarà assessorament tècnic per tal de poder cultivar i vendre els productes.

Amb aquest projecte perseguim una sèrie d’objectius com son el crear nous llocs de treball, augmentar el producte interior brut del poble de Xàbia, dotar als establiments turístics de una ferramenta diferenciadora de la resta de pobles, com seria el disposar de productes de l’horta frescs i de qualitat, mantenir la cultura tradicional heretada dels nostres avantpassats i al mateix temps, millorar el paisatge de una zona propera i visible des de els principals nuclis turístics, canviant la visió de unes terres hermes i abandonades per un altra de un paisatge agrari en la plenitud del seu esplendor natural.

Aquesta jornada pretén donar a conéixer altres inciatives semblants desenvolupades arreu de la Comunitat Valenciana.

PROGRAMA

9.00 Entrega de documentación

9.15 Presentación Jornada

- D. Juan Luis Cardona. Regidor de Foment Econòmic i

d’Agricultura del M.I. Ajuntament de Xàbia.

- Dña. Dolores Orihuel. Gerente CREAMA

9.30 La situación actual del sector agrícola.

- Dña. Teresa Morell. Gerente Cooperativa de Pego.

10.00 La viabilidad de la Agricultura Ecológica.

- D. Josep Roselló. Técnico Estació Experimental Agrària

De Carcaixent.

10.30 Pausa – café.

11.00 Alternativas de la comercialización.

- D. Oscar Dutto. Agricultor Xàbia.

- D. Andreu Costa. Gerente Bisserot Terran.

- Dña. Mª Teresa Escrivà. Técnico Punt de sabor.com

12.00 Experiencias de Bancos de terrenos.

- Comunitat de Regants de Vila-Real.

12.30 Proyecto Terra Xàbia

- D. Juan Luis Cardona. Regidor d’Agricultura del M.I.

Ajuntament de Xàbia.

- D. Joan Mengual. Técnico de CREAMA.

13.00 Clausura

- D. Jose Chulvi. Alcalde del M.I. Ajuntament de Xàbia.


No hay comentarios: